MyKuali | Terma & Syarat
1613
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1613,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Terma & Syarat

Umum

Terma dan syarat ini (selepas ini dikenali sebagai “Terma Kedai Dalam Talian”) dikenakan kepada semua transaksi yang dibuat dengan anda, pelanggan, apabila anda membeli-belah melalui laman web www.mykuali.com (selepas ini dikenali sebagai “Laman Web”) di kedai online. Sila baca dengan teliti sebelum meletakkan pesanan anda dan mencetak salinan untuk rujukan masa depan anda. Dengan mendaftar di kedai dalam talian yang anda terima dan bersetuju untuk terikat oleh Terma Kedai Dalam Talian dan terma dan syarat Laman Web (“Terma Laman Web”) yang bersama-sama akan membentuk keseluruhan perjanjian antara anda dan Sky Thomas Food Industries Sdn Bhd (selepas ini dikenali sebagai “Syarikat”).

Syarikat berhak menukar Terma Gedung Online ini dari semasa ke semasa.

Syarat-syarat Store Online adalah tertakluk kepada Undang-undang Malaysia dan bidang kuasa eksklusif mahkamah Malaysia. Jika mana-mana Terma Kedai Dalam Talian akan dianggap melanggar undang-undang, tidak sah atau atas apa-apa sebab yang tidak boleh dikuatkuasakan maka Istilah Kedai Dalam Talian akan dipisahkan dan tidak akan menjejaskan kesahan dan kebolehkuatkuasaan dari Syarat-syarat Store Online yang lain.

Penerimaan pesanan

Kami hanya dapat membuat pesanan melalui kedai dalam talian untuk penghantaran ke negara-negara yang disenaraikan di halaman checkout. Jika negara yang anda perlukan penghantaran tidak kelihatan maka kami tidak akan dapat memproses pesanan anda.

Kami mengesahkan pesanan anda dan kad kredit atau kad debit yang anda serahkan kepada kami sebelum pesanan anda dapat diterima. Sebaik sahaja yang telah dilakukan, kami akan mengesahkan bahawa pesanan anda telah diterima dengan menghantar e-mel ke alamat e-mel yang anda berikan dalam borang pendaftaran anda. Pengesahan pesanan kami membawa kepada wujudnya perjanjian yang sah di antara kami.

Kami menerima semua pesanan untuk produk dan perkhidmatan tertakluk kepada ketersediaan dan pemeriksaan keselamatan tertentu.

Kami menerima bayaran oleh kebanyakan kad kredit atau debit utama. Pembayaran akan didebitkan ke akaun anda sebelum penghantaran pembelian anda. Semua pemegang kad kredit dan caj dikenakan tertakluk kepada pemeriksaan dan kebenaran pengesahan oleh penerbit kad. Kami tidak akan bertanggungjawab untuk sebarang kelewatan pada pesanan anda yang mungkin menyebabkannya. Sekiranya pengeluar kad pembayaran anda enggan memberi kebenaran kepada kami atau anda gagal memeriksa cek kami, kami tidak akan bertanggungjawab untuk sebarang kelewatan atau bukan penghantaran.

Ketersediaan Produk

Sekiranya produk kedai dalam talian menjadi tidak tersedia buat sementara, kami akan memegang pesanan anda sehingga produk kami kembali ke stok dan kemudian akan menghantar produk kepada anda dengan cara yang biasa. Syarikat telah berusaha untuk memastikan ketersediaan semua produk yang kami diterbitkan di Laman Web. Walau bagaimanapun, sekiranya produk individu menjadi tidak tersedia secara kekal maka kami akan berusaha untuk menawarkan alternatif yang sesuai atau memberikan pengembalian penuh (lihat “Dasar Pengembalian” di bawah).

Produk dan Harga

Semua harga produk boleh berubah sejajar dengan kerajaan Malaysia, Kastam dan Cukai dan pentafsiran undang-undang lain yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa yang berkenaan. Promosi dan harga yang anda lihat di kedai dan katalog sebenar Syarikat tidak semestinya memohon kepada kedai dalam talian, dan sebaliknya.

Duti import dan cukai tempatan TIDAK termasuk dalam harga yang disebut harga barang dihantar ke luar Malaysia. Anda akan bertanggungjawab untuk membayar apa-apa dan semua duti import dan cukai tempatan termasuk apa-apa caj pentadbiran apabila diterima.

Kami berhak untuk meminda sebarang harga tanpa notis terlebih dahulu dan pada bila-bila masa dan hak untuk menambah atau menarik balik sebarang produk pada bila-bila masa.

Panduan

Setakat yang kami dibenarkan oleh undang-undang untuk mengehadkan liabiliti kami kepada anda berkaitan dengan sebarang pesanan, liabiliti itu tidak akan melebihi jumlah harga yang dikenakan untuk produk yang berkaitan.

Jaminan Kad Kredit dan Debit Diinsuranskan

Kedai dalam talian ini menggunakan penyulitan keselamatan 128bit terkini untuk melindungi maklumat peribadi anda. Apabila anda memasukkan butiran peribadi anda di halaman checkout anda berada di laman web yang selamat.

Urus niaga juga memerlukan penggunaan nombor kod keselamatan (CV2) dari belakang kad kredit atau kad debit anda. Maklumat ini hanya tersedia dengan akses fizikal ke kad dan tidak disimpan oleh tapak web.

Kami akan mengambil semua penjagaan yang munasabah untuk memastikan butiran pesanan dan maklumat kad kredit anda selamat tetapi melainkan jika kami telah cuai, kami tidak akan bertanggungjawab terhadap apa-apa kerugian yang mungkin anda alami akibat akses yang tidak dibenarkan oleh pihak ketiga kepada maklumat yang dihantar oleh anda ketika memesan produk atau perkhidmatan dari kedai dalam talian.